Terug naar alle artikelen

Kijkje achter de schermen: het dashboard is vernieuwd

Met het coronadashboard willen we iedereen in Nederland de laatste, betrouwbare informatie bieden over de ontwikkeling van het coronavirus. De ‘we’ van het coronadashboard is een team van dataspecialisten, ontwerpers, programmeurs, beleidsmedewerkers en communicatieadviseurs. Aan de hand van dit Kijkje achter de schermen willen we laten zien waar we aan werken.

Iemand kijkt naar het vernieuwde dashboard op een tablet.

Het coronadashboard bestaat sinds juni 2020. Sindsdien breiden we het dashboard regelmatig uit met nieuwe onderwerpen, cijfers, grafieken of betere ontwerpen.

Vandaag, 28 januari, doen we daar nog een schepje bovenop. De homepage van het dashboard is geheel vernieuwd. Door een helder ontwerp en een andere indeling maken we het dashboard beter toegankelijk voor het publiek. We concentreren ons daarbij op de cijfers die voor veel mensen belangrijk zijn.

Ook plaatsen we artikelen waarin we de cijfers en grafieken uitleggen. Wat betekenen bijvoorbeeld ‘draagvlak’ voor en ‘naleving’ van de maatregelen? Hoe zijn de veranderingen van het virus zichtbaar in de cijfers? We leggen in een artikel ook uit wat ‘oversterfte’ betekent. Voor corona had nog bijna niemand van dit woord gehoord. In het nieuws en ook op dit dashboard kom je dit woord nu tegen. We lichten het graag toe!

Team coronadashboard