Ontwikkeling van het virus

Virusdeeltjes in rioolwater Buren

Als je besmet bent met het coronavirus zitten er vaak virusdeeltjes in je ontlasting. Rioolwater wordt bij zuiveringsinstallaties verzameld en bij het RIVM getest op virusdeeltjes. Omdat er nu minder wordt getest (bij de GGD en door zelftesten) is het rioolwateronderzoek belangrijk om het virus te volgen en een mogelijke opleving van het virus op tijd te herkennen.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 31 januari. Wordt op dinsdag, woensdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal virusdeeltjes per 100.000 inwoners

657
212 meer dan de vorige waarde

Buren heeft 27.155 inwoners.

Het gemiddelde wordt berekend aan de hand van de uitkomsten van alle rioolmetingen van één week. Hierbij wordt rekening gehouden met hoeveel inwoners er zijn aangesloten per rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Waarde van maandag 23 januari - zondag 29 januari · Bron: RIVM

Aantal metingen per week

5

In totaal hebben 3 van de 4 meetlocaties minimaal één meting doorgegeven in de week.

Meetlocaties kunnen meerdere metingen per week doorgeven. Per week kan het aantal metingen per locatie verschillen doordat niet alle metingen lukken.

Waarde van maandag 23 januari - zondag 29 januari · Bron: RIVM

Virusdeeltjes door de tijd heen

Deze grafiek laat het weekgemiddelde van het aantal virusdeeltjes door de tijd heen per 100.000 inwoners zien. Door de locatie van de zuiveringsinstallatie te selecteren worden de deeltjes per locatie per dag getoond.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie Eck en Wiel is opgeheven per 25 februari 2021. Als u deze locatie selecteert, ziet u daarom alleen gegevens tot deze datum.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie Lienden is opgeheven per 7 december 2020. Als u deze locatie selecteert, ziet u daarom alleen gegevens tot deze datum.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Op de kaart wordt "CULEMBORG" getoond
Op de kaart wordt "DODEWAARD" getoond
Op de kaart wordt "ECK EN WIEL" getoond
Op de kaart wordt "GELDERMALSEN" getoond
Op de kaart wordt "LIENDEN" getoond
Op de kaart wordt "TIEL" getoond
Grafiek rioolwaterzuiveringsinstallatie door de tijd heen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Gemiddeld aantal virusdeeltjes

Bron: RIVM