Gevolgen voor de zorg

Ziekenhuisopnames in Geertruidenberg

Groei van het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 kan ervoor zorgen dat ziekenhuizen het te druk krijgen. Daarnaast geeft dit cijfer een goed beeld van hoe de epidemie zich ontwikkelt. We houden hier het aantal patiënten bij dat met COVID-19 wordt opgenomen in ziekenhuizen en het aantal bedden op gewone ziekenhuisafdelingen die door patiënten met COVID-19 wordt bezet.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 31 januari. Wordt op dinsdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag

0

Dit is het gemiddelde aantal inwoners van deze gemeente dat per dag met COVID-19 is opgenomen in het ziekenhuis, inclusief de IC. Dit getal is het gemiddelde van de periode tussen 22 januari en 28 januari. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Waarde van zondag 22 januari - zaterdag 28 januari · Bron: NICE via RIVM

Ziekenhuisopnames door de tijd heen

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) op de dag dat mensen zijn opgenomen. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de laatste dagen nooit compleet. Zo kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 7 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat zien hoeveel patiënten met COVID-19 zijn opgenomen in het ziekenhuis (inclusief directe IC-opnames). Het dagcijfer toont de hoeveelheid patiënten die op die betreffende dag zijn opgenomen. Let op: ziekenhuisopnames worden vaak met vertraging van een paar dagen gemeld. Zo kan het lijken dat het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste 7 dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
0
Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen
  • Gemiddeld aantal over de afgelopen zeven dagen
  • Ziekenhuisopnames
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

Gemeld aantal ziekenhuisopnames op 1 dag van inwoners van Geertruidenberg

Deze kaart laat zien in welke gemeenten of veiligheidsregio’s patiënten wonen, die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Patiënten kunnen ook in een ziekenhuis in een ander deel van Nederland worden opgenomen. Het gaat hier om de opnamedatum. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, worden de meest recente dagen niet getoond in deze kaart.

Waarde van zaterdag 28 januari · Bron: NICE via RIVM