Dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Lees meer over dit dashboard

Terug naar alle cijfers

Besmettingen - Positieve testen

Positief geteste mensen

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid. Lees meer in de cijferverantwoording.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 19 januari. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Download data: RIVM

Aantal positief geteste mensen

4.335
479 minderdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

11,2% van de GGD testen was positief

Lees meer

Waarde van dinsdag 19 januari · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners

24.9 positief geteste mensen per dag.
2,8 minderdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben.

Waarde van dinsdag 19 januari · Bron: RIVM

Verdeling positief geteste mensen in Nederland

Deze kaarten laten zien van hoeveel mensen gisteren is gemeld dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

Aantal per 100.000 inwoners

  • 0
  • 4
  • 7
  • 10
  • 20
  • 30

Waarde van dinsdag 19 januari · Bron: RIVM

Verloop over tijd

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in de geselecteerde periode gemeld is dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

Verdeling naar leeftijd

De blauwe rechterbalken in deze grafiek laten zien tot welke leeftijdsgroep positief geteste personen behoren. De grijze linkerbalken tonen hoe groot elke leeftijdsgroep is ten opzichte van de hele Nederlandse bevolking. De blauwe en grijze balken laten samen zien of leeftijdsgroepen naar verhouding meer of minder positief geteste personen hebben. Bijvoorbeeld: van alle positief geteste personen is 10% een dertiger (blauwe balk) en van alle Nederlanders is 14% een dertiger (grijze balk). De leeftijdsgroep dertigers heeft in dit voorbeeld naar verhouding minder positief geteste personen. De grafiek wordt dagelijks bijgewerkt en gaat alleen over de meest recent gemelde gevallen.

Waarde van dinsdag 19 januari · Bron: RIVM

Percentage positief geteste personen via GGD teststraten

De cijfers hieronder geven inzicht in het aantal tests via de GGD-teststraten en van welk deel daarvan de uitslag positief is. Als het percentage positieve tests toeneemt kan dat erop wijzen dat de verspreiding van het virus toeneemt. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief testen door de GGD Lees meer in de cijferverantwoording.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 19 januari. Wordt wekelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Gemiddeld aantal GGD testen per dag

41.719
224 meerdan de vorige waarde

Het gemiddelde aantal testen per dag, berekend over zeven dagen. De testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn niet meegenomen in dit gemiddelde.

Waarde van zondag 10 januari - zaterdag 16 januari · Bron: RIVM

Positief geteste personen

11,2%
0,3 minderdan de vorige waarde

Percentage positieve testen in de GGD-teststraten, waarvan de uitslag bekend is. Dit is het gemiddelde over zeven dagen. Voor het berekenen van het percentage worden alleen tests meegeteld waarvan de testuitslag bekend is.

Dit zijn 4.682 van 41.719 tests met een bekende uitslag.

Waarde van zondag 10 januari - zaterdag 16 januari · Bron: RIVM

Percentage positieve testen over tijd

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

Aantal testen over tijd

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten over tijd zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsgevond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

  • GGD testen waarvan uitslag bekend is
  • GGD testen met een positieve uitslag
Terug naar alle cijfers