Gearchiveerde pagina's
- Positieve testen

Positieve testen

Na het loslaten van de adviezen over zelftesten en de sluiting van de GGD-teststraten, wordt er gekeken naar de zelfgerapporteerde positieve testen van Infectieradar (RIVM). Dit geeft een duidelijker beeld om de ontwikkeling van het virus te volgen.

Wordt niet meer bijgewerkt

Bron: RIVM

De GGD teststraten zijn per 17 maart 2023 gesloten. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

Positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen in totaal een positieve testuitslag kregen van de GGD of bijvoorbeeld het ziekenhuis of huisarts. Het gaat om het aantal positieve testen dat gemeld is aan het RIVM. Testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn hier niet bij opgeteld.

Op vrijdag 31 maart 2023 zijn er in totaal 203 positieve testen gemeld. Over de afgelopen 7 dagen zijn er gemiddeld 220 positieve testen gemeld.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat het geschatte aantal besmettelijke mensen door de tijd heen zien. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
0
  • Gemiddeld aantal over de voorafgaande zeven dagen
  • Testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM

Veelgestelde vragen

Hoe kan het dat het aantal besmettingen in de veiligheidsregio niet overeenkomt met het aantal besmettingen in de gemeenten?