Besmettingen - Positieve testen

Positief geteste mensen in Drenthe

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid. Lees meer in de cijferverantwoording.

Laatste waardes verkregen op zaterdag 6 maart. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Download data: RIVM

Aantal positief geteste mensen

126
8 meerdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Waarde van zaterdag 6 maart · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners

25.5 positief geteste mensen per dag.
1,6 meerdan de vorige waarde

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben.

Waarde van zaterdag 6 maart · Bron: RIVM

Aantal positief geteste mensen door de tijd heen (per 100.000 inwoners)

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen in de geselecteerde periode in deze veiligheidsregio gemeld is dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

16 mrt.6 mrt.020406080Signaalwaarde: 7

Bron: RIVM

Verdeling positief geteste mensen in Drenthe

Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in de gemeenten van deze veiligheidsregio's gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

Aantal per 100.000 inwoners

  • 0
  • 4
  • 7
  • 10
  • 20
  • 30

Waarde van zaterdag 6 maart · Bron: RIVM

Percentage positief geteste personen via GGD-teststraten in Drenthe

De cijfers hieronder geven inzicht in het aantal tests via de GGD-teststraten en van welk deel daarvan de uitslag positief is. Als het percentage positieve tests toeneemt kan dat erop wijzen dat de verspreiding van het virus toeneemt. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief testen door de GGD. Lees meer in de cijferverantwoording.

Laatste waardes verkregen op zaterdag 6 maart. Wordt wekelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Download data: RIVM

Gemiddeld aantal GGD-testen per dag

1.242
20 minderdan de vorige waarde

Het gemiddelde aantal testen per dag, berekend over zeven dagen. De testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn niet meegenomen in dit gemiddelde.

Waarde van woensdag 3 maart · Bron: RIVM

Positief geteste personen

8,8%
gelijk aan de vorige waarde

Percentage positieve testen in de GGD-teststraten, waarvan de uitslag bekend is. Dit is het gemiddelde over zeven dagen. Voor het berekenen van het percentage worden alleen tests meegeteld waarvan de testuitslag bekend is.

Dit zijn 109 van 1.242 geteste personen

Waarde van woensdag 3 maart · Bron: RIVM

Percentage positieve testen over tijd

Deze grafiek laat het dagelijks percentage GGD-testen zien met een positieve uitslag, ten opzichte van alle GGD-testen van die dag waarvan de uitslag bekend is. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

1 jun.3 mrt.0%5%10%15%20%

Bron: RIVM

Aantal testen over tijd

Deze grafiek laat het dagelijks aantal bekende testuitslagen in de GGD-teststraten over tijd zien, en hoeveel daarvan een positieve uitslag hebben. De gegevens zijn gesorteerd op de datum waarop de test bij de GGD plaatsvond. Het duurt gemiddeld één tot twee dagen voordat testuitslagen bekend zijn.

1 jun.3 mrt.05001.0001.5002.0002.500
  • GGD-testen waarvan uitslag bekend is
  • GGD-testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM