Gevolgen voor de zorg
- Kwetsbare groepen en 70-plussers

Kwetsbare groepen in Zuid-Holland Zuid

Kwetsbare groepen lopen meer kans om erg ziek te worden bij een besmetting met het coronavirus. We tonen hier een inschatting van de besmettingen op locaties van verpleeghuizen in Zuid-Holland Zuid.

Laatste waardes verkregen op donderdag 1 januari 1970. Wordt op dinsdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Artikelen over dit onderwerp

Verpleeghuiszorg - Locaties met positieve testen in Zuid-Holland Zuid

Dit aantal is een inschatting van het aantal nieuwe verpleeghuislocaties waar sprake is van tenminste een COVID-19 besmetting op basis van een positieve test.

Laatste waardes verkregen op dinsdag 24 januari 2023. Wordt op dinsdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Aantal locaties met postieve testen

15 (25,86%)
1 minder dan de vorige waarde

Dit aantal is een inschatting van het totaal aantal verpleeghuislocaties waar in de afgelopen 28 dagen minstens één nieuwe COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld. Het percentage geeft aan hoeveel dit is ten opzichte van het totaal aantal verpleeghuislocaties in deze veiligheidsregio.

Waarde van maandag 23 januari 2023 · Bron: RIVM

Aantal nieuwe locaties op 1 dag

1

Het aantal nieuwe locaties waarbij ten minste één bewoner positief getest is. Een verpleeghuis telt mee als ‘nieuwe locatie’ als er een nieuwe besmetting is vastgesteld, terwijl in de voorgaande 28 dagen – dit is twee keer de incubatietijd – geen bewoners positief waren getest.

Waarde van maandag 23 januari 2023 · Bron: RIVM

Locaties met positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat een schatting zien van het aantal verpleeghuislocaties waar in de afgelopen 28 dagen minstens één (nieuwe) COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek toont een schatting van het aantal verpleeghuislocaties waar in de afgelopen 28 dagen minstens één (nieuwe) COVID-19 besmetting op basis van een positieve test is gemeld. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bron: RIVM

Gearchiveerde grafieken

De grafieken hieronder worden niet meer bijgewerkt. Meer informatie en databestanden staan in de Cijferverantwoording .