Rijksoverheid

Dashboard coronavirus

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Lees meer

Terug naar alle cijfers

Medische indicatoren

Positief geteste mensen in Limburg-Noord

Door het aantal positief geteste mensen bij te houden krijgen we een duidelijk beeld van hoe snel het virus zich verspreidt voordat het de intensive care bereikt. Hierdoor blijven we voorbereid.

Gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners

35.4 positief geteste mensen per dag.

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben.

Aantal positief geteste mensen: 184

Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn en COVID-19 hebben. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Door een ICT-probleem heeft het RIVM vandaag niet alle positieve testuitslagen ontvangen. Het is nog niet duidelijk om hoeveel ontbrekende meldingen het gaat. Het dagcijfer van vandaag geeft daarom een vertekend beeld. In werkelijkheid ligt het cijfer hoger.

18% van de GGD testen waren positief

Lees meer

Verloop over tijd

Deze grafiek laat zien van hoeveel mensen afgelopen periode in deze veiligheidsregio gemeld is dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

Verdeling positief geteste mensen in Limburg-Noord

Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in de gemeenten van deze veiligheidsregio's gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners.

Aantal per 100.000 inwoners

  • < 4
  • 4 - 7
  • 7 - 10
  • 10 - 20
  • 20 - 30
  • > 30

Percentage positief geteste personen via GGD teststraten in Limburg-Noord

Dit getal zegt iets over het totaal aantal personen dat via de GGD getest, waarvan een uitslag bekend is en hoeveel daarvan een positieve uitslag hadden. Let op dat de meeste testen via de GGD lopen, maar dit niet voor alle testen geldt. Daarom wijkt het absolute aantal positief geteste personen af van het aantal positief geteste personen door de GGD.

Aantal geteste personen via GGD 8.526

Aantal personen die in één week via de GGD getest zijn, en waarvan de testuitslag bekend is.

Positief geteste personen 18,04%

Aantal en percentage positief geteste personen die in één week via de GGD getest zijn. Voor het berekenen van het percentage worden alleen tests meegeteld waarvan de testuitslag bekend is.

Dit zijn 1.538 van 8.526 geteste personen

Terug naar alle cijfers