Terug naar actueel

Wekelijkse update coronacijfers

Unknown block type "undefined", please specify a serializer for it in the `serializers.types` prop

Positieve testen

Het aantal mensen dat zich bij de GGD liet testen daalde afgelopen week verder (-17%). Ook het aantal mensen met een positieve coronatestuitslag daalde (-23%) vergeleken met de week ervoor. In de periode van 26 juli t/m 2 augustus zijn er 21.680 mensen met een positieve coronatestuitslag gemeld bij de GGD. In de periode van 19 juli t/m 26 juli waren dit er 28.019.

Ziekenhuis- en IC-opnames

Het aantal mensen dat met corona werd opgenomen in het ziekenhuis was over de afgelopen week 20% lager dan de week ervoor. Het aantal nieuwe patiënten met corona op de IC bleef relatief laag en daalde (-35%), vergeleken met de week ervoor. In totaal werden er afgelopen week 503 mensen in het ziekenhuis opgenomen met corona (inclusief IC-opnames).

Rioolwater

In het rioolwater daalde in week 29 (18 – 24 juli) het landelijk gemiddelde aantal virusdeeltjes met 10,0% ten opzichte van week 28. De rioolcijfers waren het hoogst in en rondom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In de eerste helft van week 30 (25 – 27 juli) daalde het gemiddelde aantal virusdeeltjes sterk verder met 33,6%. De omikronvariant BA.5 werd het meest gevonden en de BA.4 variant werd weer minder gedetecteerd.

Infectierader

Afgelopen week bleef in Infectieradar het deel van de deelnemers met COVID-19-achtige klachten stabiel (2,7%) ten opzichte van de week ervoor (2,7%).

Reproductiegetal

Het reproductiegetal op basis van meldingen van positieve testen lag op 18 juli op 0,88 (0,84 – 0,91).

Lees meer in de wekelijkse update coronacijfers op rivm.nl.