Besmettingen
- Bron- en contactonderzoek GGD

Bron- en contactonderzoek GGD'en

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het belangrijk om te weten waar mensen besmet raken met het virus. De GGD’en zoeken tijdens het bron- en contactonderzoek onder andere uit waar iemand mogelijk besmet is met het virus.

Laatste waardes verkregen op vrijdag 3 december. Wordt wekelijks bijgewerkt.

Bron: RIVM

Mogelijke situaties van besmetting per veiligheidsregio

Klik op een veiligheidsregio om de informatie uit het bron- en contactonderzoek van de GGD in die regio te bekijken. De informatie gaat over de periode van 22 tot en met 28 november.

Genoeg gegevens

In de regio’s met een blauwe kleur hebben GGD’en in de afgelopen periode regulier bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Hierdoor zijn er genoeg gegevens verzameld om een betrouwbaar overzicht te geven van de situaties van besmettingen.

Niet genoeg gegevens

Door hoge aantallen positief geteste mensen konden GGD’en in de regio’s met een grijze kleur in de afgelopen periode geen regulier bron- en contactonderzoek doen. Hierdoor was het niet mogelijk om genoeg gegevens te verzamelen om een goed overzicht te geven van de situaties van besmettingen.

Waarde van maandag 22 november - zondag 28 november · Bron: RIVM

Bron- en contactonderzoek GGD'en

De kaarten laten zien hoeveel procent van de positief geteste mensen in een veiligheidsregio mogelijk besmet is geraakt in de genoemde situatie. De informatie gaat over de periode van 22 tot en met 28 november en bevat geen mensen waarvan de situatie van besmetting onbekend is.

Niet genoeg gegevens om een goed overzicht te geven
Thuis en bezoek
Werk
School en kinderopvang
Gezondheidszorg
Bijeenkomsten
Reizen
Horeca
Overig

Waarde van maandag 22 november - zondag 28 november · Bron: RIVM