Gearchiveerde pagina's

CoronaMelder-app

De app CoronaMelder is in 2020 ontwikkeld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De app stuurt gebruikers een waarschuwing wanneer zij langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die positief is getest.

Vanaf februari 2022 zijn veel maatregelen afgeschaft. Zo hoeft je niet meer thuis te blijven wanneer je in de buurt bent geweest van iemand met corona en hoef je een positieve zelftest niet meer te laten bevestigen bij de GGD. Daarom is het nut van de CoronaMelder sterk verminderd.

De app stopt dan ook vanaf 22 april 2022. De app wisselt geen gegevens meer uit met andere gebruikers van de CoronaMelder en ook niet met notificatie-apps uit andere EU-landen. De app kan weer geactiveerd worden als de ontwikkeling van het coronavirus daarom vraagt.

Laatste waardes verkregen op donderdag 21 april 2022. Wordt niet meer bijgewerkt.

Bron: CoronaMelder

De CoronaMelder is op 22 april 2022 gestopt. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

Aantal mensen dat anderen waarschuwde via CoronaMelder:

96
50 minder dan de vorige waarde

Dit getal laat zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder gisteren andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd.

5.864.547 mensen hebben de CoronaMelder-app gedownload.

Waarde van woensdag 20 april 2022 · Bron: CoronaMelder

Factsheet CoronaMelder

Er werd onderzocht hoe CoronaMelder werkte in de praktijk. De laatste informatie hierover is te vinden via de website van de CoronaMelder-app.

Meer informatie over de CoronaMelder-app

Waarschuwingen door de tijd heen

Deze grafiek laat per dag zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat per dag zien hoeveel (positief geteste) gebruikers van CoronaMelder andere app-gebruikers hebben gewaarschuwd. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Bron: CoronaMelder