Ziekenhuizen
- Intensive care-opnames

Intensive care-opnames

Aantal mensen met COVID-19 dat per dag op de intensive care (IC) is opgenomen, direct of vanaf de verpleegafdeling in een ziekenhuis. Om dubbel tellen te voorkomen wordt alleen de eerste IC-opname van een patiënt meegeteld. Een opname op de IC zegt iets over de ernst van het ziektebeloop en is daarom belangrijk om de ontwikkeling van de epidemie goed te monitoren.

Laatste waardes verkregen op maandag 20 september. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM & LCPS

Gemeld aantal intensive care-opnames op één dag

22 intensive care-opnames gemeld op één dag. Signaalwaarde: 10 opnames per dag.
11 meer dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (11)

Dit getal laat zien van hoeveel mensen met bevestigd COVID-19 op één dag gemeld is dat ze zijn opgenomen op een intensive care-afdeling van een ziekenhuis. Dit cijfer laat het aantal IC-opnames zien dat op één dag gemeld is. Dit kunnen ook meldingen zijn van opnames van eerdere dagen.

Waarde van maandag 20 september · Bron: NICE via RIVM

IC-bedden bezet door patiënten met COVID-19

200
2 meer de vorige waarde

Dit getal laat zien hoeveel IC-bedden bezet worden door patiënten met COVID-19. Dit is 25,7% van alle bezette IC-bedden. Dit zegt niet iets over de maximale IC-capaciteit.

Waarde van dinsdag 21 september · Bron: LCPS

Intensive care-opnames door de tijd heen

In deze grafiek staan de IC-opnames vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van IC-opnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal IC-opnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid.

In deze grafiek staan de IC-opnames vermeld op de dag dat mensen ook echt zijn opgenomen, in plaats van op de dag dat ze gemeld zijn. Zo kunnen we namelijk de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland goed zien. Let op: omdat het aanmelden van IC-opnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de meest recente dagen nooit compleet en kan het lijken alsof het aantal IC-opnames afneemt terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Omdat de laatste dagen niet compleet zijn, geeft de lijn daar geen goed beeld van de werkelijkheid. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
27 feb. 20209 dec20 sep. 2021050100150Signaalwaarde: 10

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

  • Gemiddeld aantal over de afgelopen 7 dagen
  • Intensive care-opnames
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
  • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

IC-opnames per leeftijdsgroep door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep op de intensive care zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden.

Selecteer één of meerdere leeftijdsgroepen om deze te bekijken

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep op de intensive care zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
24 feb. 20203 dec12 sep. 2021050100150200
  • Alle leeftijden
  • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen

Bron: NICE via RIVM

Bezetting IC-bedden door de tijd heen

Deze grafiek laat het aantal IC-bedden zien dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen.

Deze grafiek laat het aantal IC-bedden zien dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen. Deze grafiek wordt bijgewerkt op doordeweekse dagen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
27 feb. 20209 dec21 sep. 202105001.0001.500
  • Bezetting IC-bedden
  • Niet compleet

Bron: LCPS