Ontwikkeling van het virus
- Reproductiegetal

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door iemand die besmet is met het coronavirus. Daarom is het belangrijk de R in de gaten te houden.

Laatste waardes verkregen op vrijdag 2 december. Wordt op dinsdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Reproductiegetal

1,03
0,10 hoger dan de waarde van 15 november

Aantal mensen dat besmet wordt door 1 persoon met corona. Het reproductiegetal is een berekening en wordt elke dinsdag en vrijdag bijgewerkt. We laten het reproductiegetal van 2 weken geleden zien, omdat na 14 dagen een betrouwbare berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.

Ondersteunende afbeelding bij bovenstaande uitleg

Het reproductiegetal (R) laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. R geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door iemand die geïnfecteerd is met het coronavirus. Bij een R van ongeveer 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk. Is R lager dan 1, dan daalt het aantal besmettingen. Bij een R-getal hoger dan 1 stijgt het aantal besmettingen.

Waarde van vrijdag 18 november verkregen op vrijdag 2 december · Bron: RIVM

Het reproductiegetal door de tijd heen

Deze grafiek laat het R-getal door de tijd heen zien. De laatste 2 weken ontbreken in de grafiek, omdat na 14 dagen een volledige berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 7 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat het reproductiegetal door de tijd heen zien. De laatste twee weken ontbreken in de grafiek, omdat na 14 dagen een volledige berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.

Waarde van vrijdag 2 december · Bron: RIVM