Ziekenhuizen
- Ziekenhuisopnames

Ziekenhuisopnames

Groei van het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 kan ervoor zorgen dat ziekenhuizen het te druk krijgen. Daarnaast geeft dit cijfer een goed beeld van hoe de epidemie zich ontwikkelt. We houden hier het aantal patiënten bij dat met COVID-19 wordt opgenomen in ziekenhuizen en het aantal bedden op gewone ziekenhuisafdelingen die door patiënten met COVID-19 wordt bezet.

Laatste waardes verkregen op maandag 18 oktober. Wordt dagelijks bijgewerkt.

Bron: NICE via RIVM & LCPS

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag

52

Dit is het gemiddelde aantal mensen dat per dag met COVID-19 is opgenomen in het ziekenhuis, inclusief de IC. Dit is een gemiddelde van zeven dagen. Het getal is afgerond. De meest recente dagen tellen niet mee in het gemiddelde, omdat de cijfers over deze dagen nog niet compleet zijn.

Waarde van vrijdag 8 oktober - donderdag 14 oktober · Bron: NICE via RIVM

Gewone ziekenhuisbedden bezet door patiënten met COVID-19

465
1 meer dan de vorige waarde

Dit getal laat zien hoeveel ziekenhuisbedden (exclusief IC-bedden) bezet worden door patiënten met COVID-19.

Waarde van dinsdag 19 oktober · Bron: LCPS

Woonplaats opgenomen patiënten

Deze kaart laat zien in welke gemeenten of veiligheidsregio’s patiënten wonen, die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Patiënten kunnen ook in een ziekenhuis in een ander deel van Nederland worden opgenomen. Het gaat hier om de ziekenhuisopnames die op één dag gemeld zijn bij Stichting NICE.

Ziekenhuisopnames

 • 0
 • 2
 • 4

Waarde van maandag 18 oktober · Bron: NICE via RIVM

Ziekenhuisopnames door de tijd heen

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) op de dag dat mensen zijn opgenomen. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de laatste dagen nooit compleet. Zo kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek.

In deze grafiek staan de ziekenhuisopnames (inclusief directe IC-opnames) op de dag dat mensen zijn opgenomen. Let op: omdat het aanmelden van ziekenhuisopnames vaak een paar dagen later gebeurt, zijn de laatste dagen nooit compleet. Zo kan het lijken alsof het aantal ziekenhuisopnames afneemt, terwijl dit niet zo is. De lijn van het gemiddelde over de laatste zeven dagen ontbreekt daarom in het laatste deel van de grafiek. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Je kunt ook het minderdanteken < en meerdanteken > gebruiken om terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
27 feb. 202023 dec18 okt. 20210200400600800

Bekijk de uitgelichte gebeurtenissen

 • Gemiddeld aantal van 7 dagen
 • Ziekenhuisopnames
 • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen
 • Uitgelichte gebeurtenis

Bron: NICE via RIVM

Ziekenhuisopnames per leeftijdsgroep door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep in het ziekenhuis zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden.

Selecteer één of meerdere leeftijdsgroepen om deze te bekijken

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen met het coronavirus in een bepaalde leeftijdsgroep in het ziekenhuis zijn opgenomen, per 1.000.000 personen van die leeftijdsgroep. De grafiek toont de weektotalen van de opnames die in die week hebben plaatsgevonden. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Je kunt ook het minderdanteken < en meerdanteken > gebruiken om terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
24 feb. 202017 dec10 okt. 202102004006008001.000
 • Alle leeftijden
 • De laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen

Bron: NICE via RIVM

Bezetting gewone ziekenhuisbedden (zonder IC-bedden) door de tijd heen

Deze grafiek laat het aantal ziekenhuisbedden zien (IC-bedden niet meegerekend) dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen.

Deze grafiek laat het aantal ziekenhuisbedden zien (IC-bedden niet meegerekend) dat door de tijd heen is bezet door patiënten met COVID-19. Het gaat daarbij niet alleen om de dag van opname in het ziekenhuis, maar om alle dagen waarop patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis lagen. Deze grafiek wordt bijgewerkt op doordeweekse dagen. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Je kunt ook het minderdanteken < en meerdanteken > gebruiken om terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
27 feb. 202023 dec19 okt. 202101.0002.0003.0004.000
 • Bezetting gewone ziekenhuisbedden
 • Cijfers zijn minder nauwkeurig

Bron: LCPS